Nieuws
1273359
Nieuws

Den Haag loopt uit voor Prinsjesdag

DEN HAAG - Duizenden mensen hebben een kaartje gekocht voor de tribunes aan het Lange Voorhout om dinsdag te kijken naar de Glazen Koets. Die rijdt dit jaar voor het eerst op Prinsjesdag van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof, waar koning Willem-Alexander in de Ridderzaal de troonrede voorleest. De Glazen Koets vervangt de Gouden Koets, die wordt gerestaureerd.

Vaak staan al vroeg fanatieke Oranjeliefhebbers langs de route om niks van de stoet te missen. In de stoet loopt ook een aantal muziekkorpsen mee. Na terugkomst van het Binnenhof zwaait het koningspaar vanaf het balkon van Paleis Noordeinde naar het publiek.

Het publiek heeft beter weer dan vorig jaar, toen het regende en waaide bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De dag begint een beetje grijs, maar in de loop van de dag breekt de zon door en het blijft naar verwachting droog.

De gemeente Den Haag vraagt iedereen om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Veel straten zijn afgesloten vanwege festiviteiten rond Prinsjesdag.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop