Nieuws/Binnenland
1273399
Binnenland

Kapelse PvdA-fractie stapt op om Erbisim

KAPELLE - De PvdA-fractie in de Zeeuwse gemeente Kapelle heeft het partijlidmaatschap opgezegd en de twee zetels ingeleverd. Aanleiding is de kwestie rond het Turks-Nederlandse PvdA-statenlid Bayram Erbisim, aldus de regionale krant PZC.

Hij hoeft van het Zeeuwse partijbestuur geen verantwoording af te leggen voor uitspraken die hij eind augustus deed in Nieuwsuur. De Kapelse fractie had het gewestelijk bestuur juist gevraagd om de zaak-Erbisim op de agenda te zetten.

Erbisim zei in Nieuwsuur dat het aantal arrestaties na de mislukte coup in Turkije, 80.000, wel meeviel. Bovendien weigerde hij het handelen van president Erdogan een zuivering te noemen.

,,Dit is niet de PvdA waar wij voor gekozen hebben. Het zelfkritisch vermogen is tot een dieptepunt gedaald. Het gewestelijk bestuur loopt aan de hand van het landelijke bestuur. Ze schuiven hun grondbeginselen opzij en kiezen voor damage control om zo weinig mogelijk kiezers te verliezen. Waar staat deze partij nog voor?", aldus de twee vertrekkende raadsleden in het regionale dagblad.