Nieuws/Buitenland
1273758
Buitenland

Nationalisten Kiev hinderen Russische kiezers

KIEV - Oekraïense nationalisten hebben een Rus in elkaar geslagen die op de ambassade zijn stem wilde uitbrengen voor de Doemaverkiezingen van zondag. Rechtse demonstranten verzamelden zich rond de Russische ambassade, hinderden kiezers en probeerden hen te dwingen over een Russische vlag te lopen, meldt het Russische persbureau TASS.

De politie zou de betogers laten begaan. Pas toen het slachtoffer op de grond lag en schop op schop incasseerde, kwam zij tussenbeide, bericht TASS. Oekraïense media maakten eerder melding van opstootjes tussen aanhangers van de nationalistische partij Svoboda en politieagenten bij de ambassade.

De demonstranten riepen Russen die zich naar het stemlokaal van de ambassade begaven op om in eigen land te gaan stemmen. Ook Russen die op het consulaat in Odessa hun stem wilden uitbrengen zouden zijn lastiggevallen.

De Russen kiezen zondag een nieuwe Doema, de Russische Tweede Kamer. De partij van president Vladimir Poetin lijkt op voorhand verzekerd van opnieuw een afgetekende overwinning. De opkomst valt vermoedelijk ongekend laag uit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop