Nieuws/Buitenland
1273807
Buitenland

Politie pakt miljoenen cash in clubs Ibiza

Gewapende politieagent bij discotheek Pacha

Gewapende politieagent bij discotheek Pacha

IBIZA - Bij invallen in de bekende discotheken Pacha en Ushuaïa op Ibiza, heeft de politie een grote ontdekking gedaan. Ze zijn op miljoenen euro’s cash gestuit. Dat meldt het lokale medium Diaro De Ibiza.

Gewapende politieagent bij discotheek Pacha

Gewapende politieagent bij discotheek Pacha

De invallen waren deel van een groot onderzoek genaamd 'Operation Chopin' tegen belastingsfraude in de clubs. De fiscale politie onderzoekt nu of de miljoenen euro's contant geld overeen komen met de bedragen in de administratie van beide clubs.

De clubs Pacha (met een capaciteit van 3.000 man) en Ushuaïa, een hotel met bijhorende openluchtdiscotheek (met een capaciteit van 4.000 man) zijn in de zomer elke avond open en zijn regelmatig uitverkocht. Entree kost met gemak 50 euro. Van een simpele consumptie van tien euro wordt niet raar opgekeken.

Deze week werd bekend dat de Pacha Group, waar Pacha Ibiza deel van uit maakt, te koop staat. Eigenaar Ricardo Urgell vraagt zo'n 500 miljoen euro voor de franchiseketen van bijna 20 clubs over de hele wereld. Urgell heeft ook een zakelijk conflict met de familie Matutes, de eigenaars van Ushuaïa.