Nieuws/Binnenland
1273846
Binnenland

Treitervlogger voor tweede keer in week opgepakt

Rapper Boef vast voor overtreding ’gedragsregels’

TILBURG - UPDATE 09.53 Rapper Boef is afgelopen nacht opnieuw opgepakt. De politie meldt zaterdagochtend aan De Telegraaf dat hij in Tilburg is aangehouden wegens overtreding van 'gedragsregels' die hem door het Openbaar Ministerie (OM) zijn opgelegd.

Waar het exact om gaat, wilt een woordvoerster van Justitie niet zeggen. Vrijdag meldde het OM dat de gedragsaanwijzingen te maken hebben met de wijze van contact met de politie en met de via social media verspreiding van boodschappen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Soufiane Boussaadia (23) vastzit. Zo werd hij in de nacht van zondag op maandag al aangehouden op verdenking van opruiing. Hij had in een filmpje op internet opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen om daar te vechten. Zo'n honderd jongeren verzamelden zich daar. De politie kwam toen massaal ter plaatse.

Agenten beledigd

Donderdag kwam de rapper vrij. Vrijwel direct daarna verspreidde hij een vlog waarin hij agenten beledigde. Hierop moest hij zich melden bij Justitie en kreeg de rapper een dagvaarding mee. Deze ging gepaard met gedragsaanwijzingen, die hij volgens het OM vrijdag overtrad. ,,We hebben moeten constateren dat hij die regels direct overtrad. Hij heeft zich daarmee schuldig gemaat aan een strafbaar feit", aldus de zegsvrouw. De controversiële rapper en vlogger zit nog altijd vast.

Vanwege de ophef rond zijn persoon hebben zaaleigenaren, onder meer in Dordrecht, Eindhoven en Tilburg, optredens van rapper Boef geannuleerd. Volgens het Dordtse poppodium Bibelot was de rapper daar zaterdag sowieso niet welkom, omdat hij zich na zijn vrijlating ,,wederom beledigend en bedreigend'' heeft uitgelaten in de richting van de politie.