Nieuws
1273864
Nieuws

Open brief

'Beste moeders van treitervloggers, laat u zich niet gek maken'

Nederland valt al weken massaal over de Zaandamse treitervloggers heen. Journalist Hester Zitvast heeft te doen met hun moeders. En in het bijzonder met de moeder van Ismail Ilgun, die zegt van niets te hebben geweten en zo moe te zijn van alles. Ze heeft geprobeerd hem goed op te voeden. En is dat nu mislukt? Hester schreef haar een open brief.

Beste moeder van Ismail Ilgun (en alle andere moeders van treitervloggers in Nederland),

Treitervlogger. Dat is weer eens wat anders dan docent, verpleegkundige, automonteur of boekhouder. Gezien de bedragen die er voor de filmpjes werden betaald (of in geval van uw zoon: wérden betaald) zou je het als beroep kunnen noteren. Maar dat was vast niet wat u voor ogen had toen u uw zoon zijn opvoeding gaf.

Netjes opvoeden

“Ik heb geprobeerd mijn kinderen zo netjes mogelijk op te voeden”, heeft u de pers verteld. Dat deed u zonder vader, want toen Ismail nog klein was, liep uw huwelijk stuk. Wat hij steeds ging doen met die camera, wist u niet. Treitervloggen dus. De politie een grote mond geven. Een beetje mensen van een fiets duwen en eieren naar een raadslid gooien. Inderdaad, niets wat op een positieve manier bijdraagt aan de maatschappij. Lees deze open brief verder op VROUW.nl.