Nieuws
1273872
Nieuws

In het nieuws

'Juf, als ik mijn pilletjes neem, kan ik niet meer lachen'

Kinderen met ADHD in de klas kunnen een hele uitdaging zijn. Dat bleek ook gisteren weer uit een Facebook post van Neomi Lotte, docent Nederlands, die binnen no-time viraal ging. In haar bericht schrijft ze dat een leerling zijn pilletjes niet wil innemen omdat hij daardoor niet meer echt kan lachen, maar nep moet lachen. "Ik wil dat kinderen zichzelf kunnen zijn"

Niet meer lachen

Neomi geeft les aan de brugklas en sinds een maand heeft ze een jochie in de klas met ADHD. De eerste keer dat zij hem met medicatie meemaakte merkte ze op dat hij heel gefocust was, maar tegelijkertijd heel erg in zichzelf gekeerd. "Toen ik de volgende dag vroeg of hij zijn medicatie wel had ingenomen, zei hij dat hij dat hij dan niet meer echt kan lachen. Maar als ik iets wil is dat ze zichzelf kunnen zijn."

"Op de basisschool werd gedreigd dat hij naar de directeur moest als hij druk was. Mijn ervaring is dat veel kinderen op latere leeftijd zichzelf niet kunnen zijn omdat ze zich altijd moesten aanpassen of bestraft werden. Daarom ben ik samen met zijn ouders in gesprek gegaan om te kijken naar andere mogelijkheden."

Lees verder op VROUW: 'Juf, als ik mijn pilletjes neem, dan kan ik niet meer lachen. Dan moet ik nep lachen.'