1274184
Binnenland

'De onderste steen moet boven komen’

Verkrachting meisje ’onder de pet gehouden’

Burgemeester van der Knaap: ’zaak voor het OM’.

Burgemeester van der Knaap: ’zaak voor het OM’.

Ede - Inwoners van Ede en plaatselijke politici willen weten waarom de verkrachting van een 18-jarig meisje uit de Gelderse gemeente drie weken is stil gehouden. Ze vermoeden dat politie en lokale overheid er tot op heden bewust het zwijgen toe hebben gedaan om de discussie over opvang en huisvesting van asielzoekers in Ede niet opnieuw te laten oplaaien.

Burgemeester van der Knaap: ’zaak voor het OM’.

Burgemeester van der Knaap: ’zaak voor het OM’.

De jonge vrouw heeft meteen aangifte gedaan bij de politie, nadat ze in de nacht van 22 op 23 augustus was misbruikt nabij station Ede-Wageningen. Volgens een woordvoerder van de familie kwam het meisje daar kort na middernacht met de trein aan, waarna ze op haar fiets wilde stappen om naar huis te gaan.

„Maar bij het station werd ze aangesproken door drie lichtgetinte mannen die haar dwongen met hen mee te gaan naar het nabijgelegen Norabos. Tot ongeveer vier uur ’s nachts is ze daar in een leegstaand gebouw van Stichting Karakter - een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie - vastgehouden en door één van de mannen misbruikt en verkracht”, aldus de woordvoerder.

Volledig overstuur is ze daarna naar huis gegaan, waarna de 18-jarige met haar ouders slachtofferhulp heeft ingeschakeld en aangifte heeft gedaan. De familiewoordvoerder: „Het verhaal gonst al dagen rond in Ede, maar vanuit officiële instanties bleef het stil. Er is DNA beschikbaar van de dader, maar de familie hoort niets over het onderzoek.”

Lees meer in De Telegraaf van vandaag