Nieuws/Binnenland
1274396
Binnenland

Rotterdammers willen eind aan dakloosheid

ROTTERDAM - Bijna alle Rotterdammers (95 procent) vinden dakloosheid in de stad een belangrijk probleem, blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond. Bijna 90 procent vindt dat in Nederland geen mens op straat moet leven of slapen. De enquête is een eerste onderzoek onder stadsbewoners over hoe zij denken over de toename van zwervers in Nederland.

Dakloosheid in Nederland is sinds 2009 met 75 procent toegenomen, constateerde het CBS kort geleden. In Rotterdam leven naar schatting 3000 tot 4000 daklozen. Een deel wordt opgevangen door de Pauluskerk in die stad. Dominee Dick Couvée vroeg De Hond uit te zoeken hoe de Rotterdammers denken over het groeiende probleem. De onderzoeksresultaten worden vrijdag tijdens de daklozendag in de Maasstad toegelicht.

Bijna de helft van de Rotterdammers (42 procent) vindt dat met name maatschappelijke organisaties dakloosheid moeten voorkomen en aanpakken door opvang en begeleiding te bieden. Een op de drie stadsbewoners vindt dat de overheid hier wat aan moet doen.