Nieuws/Binnenland
1274802
Binnenland

Treitervlogger Ismail Ilgun opgepakt

Ismail Ilgun

Ismail Ilgun

De 19-jarige treitervlogger Ismail Ilgun is dinsdagochtend aangehouden op verdenking van opruiing. Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf.

Ismail Ilgun

Ismail Ilgun

Ismail Ilgun is de oprichter van de ’hoodvlogs’ die al wekenlang veel walging oproepen.

Volgens regionale media is de Turks-Nederlandse jongen opgezocht in zijn huis en meegenomen op verdenking van opruiing. Agenten doorzochten de woning van de verdachte en er zijn spullen in beslag genomen.

De gemeente en politie in Zaandam lijken plots harder op te treden nadat de problemen in de wijk landelijk bekend werden. Bewoners klagen al lange tijd over de groep overlastgevende en soms agressieve Turks-Nederlandse jongeren, die de buurt rondom een supermarkt zouden terroriseren. Het personeel zou vanwege de intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van. De jongeren zouden ook voor de supermarkt staan, harde muziek draaien en passanten intimideren. Ook agenten worden intimiderend bejegend.

Maandagavond zijn zeker acht overlastgevers aangehouden in de wijk. Ook lieten de gemeente Zaanstad, de politie en het Openbaar Ministerie al weten dat er extra cameratoezicht komt. De politie gaat optreden tegen samenscholingen, er komen mogelijk gebiedsverboden en extra surveillances.