Nieuws/Nieuws

Amsterdamse kok presenteert nieuwe snack: de krokodel

YouTube

AMSTERDAM - Guillame Beer, de chefkok van de populaire Amsterdamse restaurants Breda en Guts & Glory, heeft een nieuwe Hollandse snack bedacht: de krokodel. Het krokante hapje is een combinatie van de twee populairste snacks, de kroket en de frikandel.

YouTube

De krokodel, een kroket gevuld met frikandelragout, is bedacht door frikandelliefhebbers Jeroen Balkenende en Freek Haverman. Zij vieren vrijdag tijdens de Frikandel Disco het bestaan van de snack en wilden voor de eerste editie van dit door hun georganiseerde feestje met een eigen frikandellencreatie komen.

Experimenteren

De heren klopten voor hulp aan bij chefkok Guillame Beer. Volgens bedenker Haverman was hij ontzettend enthousiast dat hij mocht meewerken aan de ontwikkeling van de Krokodel. "Hij heeft de hele avond samen met ons zitten brainstormen en experimenteren.”

De krokodel wordt vrijdag gepresenteerd in Café Sanders in Amsterdam. "Iedereen is welkom om het bestaan van de frikandel te komen vieren en om de frikandelkroket te komen proeven”, aldus Haverman.

Lees meer over