Nieuws
1275583
Nieuws

Banenmarkt voor mensen met arbeidsbeperking

'Ik ben wel blind'

Amsterdam - Bedrijven zijn behoorlijk op stoom met het creeëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Ze zinnen op meer successen met een banenmarkt waar werkgever en werkzoekende elkaar ontmoeten.

„Met een ’face-to-face’-kennismaking is de kans van slagen veel groter”, zegt Guy van Doremalen, hr-directeur bij DAS. Afgelopen donderdag was de juridisch dientverlener gastheer van de banenmarkt van het platform Onbeperkt aan de Slag, waarbij werkgevers en sollicitanten in spe alvast een handje konden schudden. Landelijk zijn 70 bedrijven aangesloten bij het netwerk dat regionaal opereert. Tijdens de banenmarkt bij DAS in Amsterdam kwamen zo’n 35 kandidaten praten met twaalf bedrijven uit de regio.

„Jaarlijks willen we 15 nieuwe werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt verwelkomen”, vervolgt Van Doremalen. Dit gebeurt via verschillende wegen, maar de hr-man verwacht meer van persoonlijk contact in een vroeg stadium. „We hadden een keer sollicitant voor onze adviesdesk waar klanten telefonisch te woord worden gestaan. Daarom was het interview ook telefonisch en dat verliep goed. Na afloop zei hij: ’Ik ben wel blind’. Dan moet je als werkgever wel even nadenken.”

Komt de beperking al vroeg aan bod tijdens een ontmoeting, dan denk je samen over de mogelijkheden in plaats van in beperkingen, is de overtuiging van Van Doremalen. Dat beaamt Ingrid Schut-Reijers (49). „Op de Meet&Greet kon ik toelichten waar mijn mogelijkheden en onmogelijkheden liggen. Juist door de dialoog die ontstaat, kun je vooroordelen wegnemen.”

Schut-Reijers is een van de 25 mensen met een arbeidsbeperking die in dienst zijn bij DAS. Zoals iedere werknemer krijgen ook zij eerst een contract voor bepaalde tijd dat bij een ’match’ een contract voor onbepaalde tijd kan worden.

Het bedrijfsleven loopt voor op de publieke sector met het aannemen van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. In het sociaal akkoord is bepaald dat eind 2015 6000 banen van 25,5 uur in de marksector moeten worden gerealiseerd. Bij de overheid 3000. Het bedrijfsleven is uitgekomen op 15604 banen en de overheid op 5453 banen, blijkt uit cijfers van het UWV. In totaal moeten er in 2026 125.000 banen zijn voor mensen met een arbeidsbeperking, 100.000 bij bedrijven en 25000 bij de overheid.