Nieuws/Binnenland
1275823
Binnenland

Johan (68) gewond door zwaar vuurwerk in huis

HOORN - De 68-jarige Johan van Doorn uit Hoorn is woensdagavond ernstig gewond geraakt toen er vuurwerk door het raam in zijn binnen werd gegooid. De man zat rustig televisie te kijken toen hij werd opgeschrikt door een harde knal.

Plotseling stond zijn hele woonkamer vol rook, meldt RTV Noord-Holland. In de kamer zag Johan iets liggen wat in brand stond. De Horinees, die niet wist dat het vuurwerk was, besloot het op te pakken en naar buiten te gooien, maar het vuurwerk ontplofte in zijn hand. „Mijn eerste gedachte was: mijn hand ligt eraf.”

Van Doorn rende naar buiten om de daders te achterhalen, maar zag niemand op straat. Toen hij naar zijn hand keek, zag hij een groot gat in zijn duim, die later gebroken bleek. Drie van zijn vingers zitten in het verband en er zit een gat in de palm van zijn hand.

De laffe actie is vermoedelijk gefilmd door bewakingscamera’s van een winkel in de buurt. De politie hoopt de dader(s) aan de hand van de beelden snel te kunnen arresteren. „Het is een aanslag op je leven, zo denk ik erover”, aldus de flink geschrokken Horinees.