Nieuws/Binnenland
1275899
Binnenland

Anderhalf jaar cel voor grooming minderjarigen

DEN HAAG - Een veertigjarige man uit Den Haag heeft donderdag anderhalf jaar cel opgelegd gekregen. Hij zou meerdere jonge meisjes, onder wie een van elf jaar, hebben aangespoord foto's van zichzelf te maken terwijl ze seksuele handelingen verrichten.

Naast grooming achtte de rechtbank bewezen dat hij kinderporno in bezit had en zijn achttienjarige buurvrouw in gevaar had gebracht door zich onder haar naam aan te bieden als prostituee.

De man kreeg van de rechter ook een voorwaardelijke celstraf van een jaar en moet een verplichte behandeling ondergaan voor zijn psychiatrische stoornis in verband waarmee hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De reclassering moet gedurende zijn proeftijd, die in deze zaak door de rechter op vijf jaar is gesteld, toezicht houden op de computer van de man. De lange proeftijd moet herhaling voorkomen.

De straf is een half jaar korter dan de officier had geëist. De rechtbank vindt het belangrijk dat de man binnen afzienbare tijd de behandeling kan voortzetten die hij vóór zijn aanhouding al was gestart.