Nieuws/Binnenland
1275954
Binnenland

’Man ging deur uit om geboortekaartjes te posten’

Bekentenis moord Nederlander

LONDEN - De 23-jarige Nigeriaanse Brit Femi Nandap bekent dat hij in januari de Nederlandse bioloog Jeroen Ensink voor zijn huis heeft doodgestoken. Dat schrijven meerdere Britse media. Een paar dagen eerder zou hij met een mes een politieman hebben belaagd, maar daarvoor werd hij niet vervolgd.

De 41-jarige Ensink werd bij de voordeur doodgestoken. „Het slachtoffer ging rond lunchtijd de deur uit om geboortekaartjes van zijn dochter op de post te doen. Hij was een paar dagen eerder voor het eerst vader geworden”, aldus politiewoordvoerder Jamie Piscopo. De vader werd op straat dood aangetroffen door zijn vrouw.

Nandap gebruikte een 20 centimeter lang mes. Even dreigde de verdachte zichzelf neer te steken, maar het leek er volgens een getuige op dat hij daar de moed niet voor had. Nandap zette het vervolgens op een rennen. Hij kon snel daarna worden opgepakt.

Het motief van Nandap is nog altijd onbekend. Volgens Britse media heeft de dader geestelijke problemen, dat zou ook blijken uit zijn Facebookpagina. Zo schreef hij veel over buitenaardse wezen en de duivel.