Nieuws
1275957
Nieuws

Oproep

Schrijfster 'Eten, Bidden, Beminnen' verlaat man voor beste vriendin

Natuurlijk houd je van haar, ze is je beste vriendin! Maar wat als je op een gegeven moment beseft dat het meer is dan dat? Als vriendschap liefde wordt? Het overkwam de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Gilbert (47).

De schrijfster van de bestseller Eten, bidden, beminnen deelde een openhartige post op Facebook, waarin ze vertelde over de liefde tussen haar en haar beste vriendin Rayya Elias. 

Eerder dit jaar werd bij de geboren Syrische de diagnose alvleesklier- en leverkanker vastgesteld. Dat gegeven deed Elizabeth beseffen wat ze werkelijk voor haar beste vriendin voelde.  

De dood, of alleen al het vooruitzicht daaraan, zorgt ervoor dat alles wat niet echt is weggefilterd wordt. Daardoor besefte ik: Ik houd niet alleen van Rayya, ik ben ook verliefd op haar. En er is geen tijd meer om dat feit te ontkennen.

Een stel

Elizabeth (die begin juli, ook via Facebook, wereldkundig maakte te gaan scheiden van haar 64-jarige, tweede man Jose Nunes) legt zonder opsmuk uit dat haar scheiding ook hiermee te maken had. Elizabeth bekende enkele maanden geleden de liefde aan haar beste vriendin, en sindsdien vormen zij een stel. 

Jij op VROUW

Is het jou wel eens overkomen dat je meer dan vriendschap voelde voor je beste vriendin? Of juist andersom? En wat heb je toen gedaan? Wat betekende dat voor jullie vriendschap? Vertel het VROUW hier.