Nieuws
1275962
Nieuws

Interview

'Mensen behandelen mijn dochter echt als een gehandicapt kind'

Als kersverse moeder heb je regelmatig te maken met mensen die gevraagd dan wel ongevraagd hun hoofd in jouw kinderwagen stoppen. En dat een lief klein babytje, in jouw ogen het meest perfecte mensje ooit, niet altijd ieders bewondering krijgt, daarover kan Kim Oost (29) meepraten. "Mijn dochtertje Noali (1) werd geboren met een waterhoofd."

De jongste dochter van Kim, moeder van drie, werd geboren met hydrocefalus, ofwel een waterhoofd. Kim: "Je kunt wel zien dat Noali er iets anders uitziet, maar mensen kunnen zo hard zijn. Ze blinken niet altijd uit in tact. We horen vaak kwetsende dingen."

Bekijk de foto's uit Kims' persoonlijke fotoboek hier.

Weinig geboortekaartjes

"Noali heeft al zes operaties aan haar hoofdje moeten ondergaan. Bij twee ervan is het op het nippertje goed gegaan. In de periode waarin het zo slecht ging hebben naaste familieleden ons laten vallen."

"De geboortekaartjes die we kregen zijn op een hand te tellen. Van allebei mijn andere kinderen heb ik een plakboek vol. Heel pijnlijk voor ons als ouders."

Lees verder op VROUW: "Veel mensen zijn eerlijk, zij geven aan dat ze niet goed weten wat ze moeten zeggen. Maar je hebt ook veel domme mensen..."