Nieuws/Binnenland
1275971
Binnenland

Slachtoffer zuurgooier eist half miljoen

ANTWERPEN - De vrouw die vorig jaar in een Belgische supermarkt slachtoffer werd van een aanval met zuur, eist een voorlopige schadevergoeding van een half miljoen euro van de Nederlandse dader. Of hij moet twintig jaar de cel in als het aan het Belgische Openbaar Ministerie ligt.

Dat meld de Gazet van Antwerpen. Haar advocaat zegt in de krant dat er geen twijfel over kan bestaan dat de 41-jarige Jelle F. zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot moord.

F. perste sinds eind 2014 de supermarktketen af door te dreigen met zuuraanvallen. Hoewel hij geld zou hebben gekregen, voegde hij op 20 februari de daad bij het woord. De 52-jarige Marina Tijssen , die als schoonmaakster in de winkel werkte, werd zijn slachtoffer.

“Je hoeft geen kernfysicus te zijn om te weten wat de gevolgen van een dergelijke aanval zouden zijn”, pleitte advocaat Luyckx. Volgens hem had zijn cliënt de aanval niet overleefd als artsen er niet zo snel bij waren geweest. „Zelfs na die snelle tussenkomst heeft ze dagenlang in levensgevaar verkeerd.”

Luyckx eiste een materiële en morele schadevergoeding van ongeveer half miljoen euro. Namens Delhaize eiste hij nog eens twee miljoen euro, vanwege het omzetverlies en de zware investeringen die het bedrijf heeft moeten doen in de beveiliging.