Nieuws
1276086
Nieuws

Nintendo straalt op beurs Japan

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers reageerden onder meer op positieve cijfers over de Japanse economie. Bij de bedrijven maakte Nintendo een koerssprong nadat Apple bekendmaakte dat het spel Super Mario Run beschikbaar wordt voor iPhones.

De Nikkei-index sloot met een verlies van 0,3 procent op 16.958,77 punten. Het aandeel Nintendo won ruim 13 procent. Vanaf december kunnen iPhone-gebruikers het spel Super Mario Run installeren. Apple-toeleveranciers Alps Electric en Murata Manufacturing verloren tot 2,8 procent. Beleggers wogen de impact van de lancering van de nieuwe iPhones.

De Japanse economie bleek in het tweede kwartaal onverwachts met 0,2 procent te zijn gegroeid ten opzichte van de voorgaande periode nadat eerder stagnatie werd gemeld. De positieve bijstelling is een opsteker voor de regering en de Bank of Japan, die onder druk staan om meer maatregelen te treffen om de kwakkelende economie te stimuleren.

Elders in Azië was het beeld gemengd. In Seoul verloor de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney ging ook 0,1 procent achteruit terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,5 procent won.

Ook uit China kwamen overigens bemoedigende berichten. De import bleek afgelopen maand met een kleine 11 procent te zijn toegenomen, wat wijst op een aantrekkende binnenlandse vraag. De export groeide met bijna 6 procent, geholpen door een verzwakking van de yuan ten opzichte van de dollar. De beurs in Shanghai stond tussentijds vlak.