Nieuws
1276107
Nieuws

Hoe zit het nu echt met?

Waarom houden wij zo van 'langzame' televisie?

Dit weekend vlogen de deegrollers ons om de oren tijdens de start van het alweer vierde seizoen van Heel Holland bakt. Half Nederland zat aan de buis gekluisterd met koffie (én baksels) en pinkte bijkans een traantje weg toen de eerste kandidaat afviel. Maar niet alleen HHb scoort, ook programma's als Boer zoekt vrouwIk vertrek, Memories, We zijn er bijna!, Droomhuis gezocht!, Rail away en Hello goodbye. Wat maakt dat wij zo houden van slow TV?

Ik geef toe: van langzame televisie word ik heel gelukkig! Ik kijk veel liever urenlang naar hoe een schaap geschoren wordt en hoe producten worden gemaakt, dan naar stellen op een eiland die de verleiding moeten weerstaan of schreeuwende programma's waarbij je niet weet waar je moet kijken. Het is gewoon te veel voor mij. En voor heel veel anderen. Yvon Ivens, psycholoog en mindful coach, verklaart de hoge kijkcijfers.

Urendurende treinreis

Yvon: "Slow TV neemt de kijker mee in alledaagse gebeurtenissen van andere mensen. Dat kan letterlijk een urendurende treinreis zijn, het steek voor steek volgen van het breien van een trui of kijken naar mensen op zoek naar een nieuw huis, land of partner." Lees verder op VROUW.nl.