Nieuws
1276109
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

'Pil of curettage, abortus is een heel heftige ingreep'

De abortuspil ligt wederom onder vuur: als het aan een groep artsen, seksuologen en een abortusarts ligt, moet er er meer duidelijkheid komen over de verstrekking van de omstreden pil. Zij dagvaarden nu het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om die verheldering af te dwingen. VROUW sprak met Judith*, die aan den lijve ondervond dat een abortuspil niet simpel een kwestie is van hap, slik, weg.

Net 33 was ik toen ik erachter kwam dat ik zwanger was van mijn ex, die mij maandenlang had voorgelogen en bedrogen. Ik was in shock en het enige wat ik kon denken was 'Ik wil dit niet, niet van hem'. Anderhalf uur na de positieve test zat ik bij de huisarts en weer een kwartier later liep ik met het telefoonnummer van de abortuskliniek de praktijk uit.

Vijf weken zwanger

Volgens de huisarts had ik geluk, ik was waarschijnlijk nog maar vijf weken zwanger en kon deze zwangerschap dus 'makkelijk' afbreken met de abortuspil. Dat het een van de heftigste dingen ooit zou worden, kon ik toen niet vermoeden. Lees verder op VROUW.nl.