Nieuws
1276114
Nieuws

Op de valreep

Suus Ruis (42) wil een tweede kind: 'Kleine kans dat het spontaan gaat'

Hoewel ze een bloedhekel heeft aan het woord, wil journalist Suus Ruis dolgraag een liefdesbaby met haar vriend. Maar je voortplanten gaat niet zonder slag of stoot als je 42 bent. Voor VROUW blogt ze vanaf vandaag wekelijks over haar struggle for new life.

Zwijgend zitten mijn vriend en ik tegenover elkaar in de wachtkamer van de fertiliteitspoli formulieren in te vullen. Met de antwoorden die we geven, kunnen ze op de afdeling een beetje inschatten hoeveel zin het heeft om hun tijd en zwaar opgeleide mankracht in ons te investeren, qua gezondheid en alles. Mijn formulier bestaat uit een pagina of 72, dat van hem uit 2.

Gelegenheidssigaretje

Rookt u? Mwah, gelegenheidssigaretje. Oké, oké, tijdens een stuk of 30 gelegenheden per dag, maar zeker een derde daarvan maak ik halverwege uit wegens haast. Ik rond het dus voor de zekerheid maar af naar beneden. 6. Ik kijk af bij mijn vriend, die vlijtig '35' neerzet bij dezelfde vraag.

Het interesseert hem werkelijk geen hol wat de rest van de wereld van hem vindt. Als de overijverige basisschoolleerling die ik in mijn hart altijd gebleven ben, wil ik vooral het goede antwoord op vragen geven. Mijn mazzel is dat de arts die ons te woord gaat staan, waarschijnlijk wel vaker met dit bijltje gehakt heeft en snapt dat mensen zoals ik hun slechte gewoontes altijd naar beneden afronden. Ik vermoed dat ze ook niet helemaal gaat geloven dat ik maar 1 wijntje per dag drink. Verder lezen? Kijk dan even op VROUW.nl