Nieuws/Buitenland
1276789
Buitenland

Veelvraat Chestnut werkt 188 'wings' weg

BUFFALO - Joey Chestnut heeft zich eens te meer bewezen als veelvraat. De 32-jarige Californiër, professioneel schranser en wereldrecordhouder in verschillende disciplines, propte tijdens het Amerikaans kampioenschap in Buffalo in twaalf minuten tijd 188 kippenvleugeltjes naar binnen. Dat waren er elf meer dan de in Nigeria geboren Gideon Oji voorbij zijn huig kreeg.

,,Bijna kwam het op de laatste chicken wing aan'', jubelde de trotse presentator George Shea maandag in de plaatselijke krant Buffalo News. Chestnut, bijgenaamd 'Jaws', kreeg behalve een glimmende beker ook nog 2500 dollar voor zijn prestatie. Hij vertelde ondanks zijn staat van dienst zenuwachtig te zijn geweest maar prees in een moeite door zijn ,,formidabele techniek'' van hap-slik-weg.

De titelverdediger, aan wie de eetlust niet is af te zien, kloof een kleine drie kilo vleugeltjes af. ,,De overwinning was krapper dan gedacht, maar gelukkig is het gelukt'', zei de winnaar, ook bijzonder goed in 'hotdogs'. Zijn voorbereiding was simpel. ,,Een dag lang alleen drinken om een gezonde trek te krijgen.''