Nieuws/Buitenland
1276921
Buitenland

Gesprek Poetin en Obama in China

HANGZHOU - De Amerikaanse president Barack Obama en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin hebben elkaar maandag gesproken in de marge van de economische top van de G20 in het Chinese Hangzhou. Het gesprek ging over kernkwesties met betrekking tot de conflicten in Syrië en Oekraïne, zei een Amerikaanse zegsman. Het had een „zakelijke toon” en duurde langer dan verwacht.

Eerder werd bekend dat overleg tussen de ministers van Buitenlandse Zaken John Kerry en Sergej Lavrov niet tot overeenstemming had geleid over Syrië. De twee diplomaten probeerden een staakt-het-vuren tot stand te brengen tussen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad en gematigde rebellengroepen, om humanitaire hulp mogelijk te maken aan honderdduizenden burgers.

Amerikaanse diplomaten willen niet zeggen op welke punten overeenstemming is uitgebleven. Maar een Russische diplomaat zei tegen het persbureau Interfax dat het overleg wordt voortgezet. „Er is geen reden voor dramatische verklaringen dat er niets is bereikt.”