Nieuws
1277480
Nieuws

Luxueus miljoenenjacht meert aan in hoofdstad

Russische miljardair op visite in Amsterdam

AMSTERDAM - Een van de grootste superjachten ter wereld is donderdag aangekomen in Amsterdam. Het gaat om Yacht A dat de Russische miljardair Andrej Melnitsjenko (44) voor maar liefst 250 miljoen euro op de kop tikte.

Aan boord van het jacht, dat 120 meter lang is, zijn drie zwembaden te vinden. Ook kan de Rus zich terugtrekken in een lounge waar menig luxeappartement in Londen of New York schril bij afsteekt. Verder bevinden zich op het jacht onder meer een roterend bed en een garage voor een speedboot of jetski’s.

Het schip, ontworpen door de wereldberoemde Franse designer Philippe Starck, biedt plaats aan veertien personen. De enorme boot, waar vier jaar lang aan gewerkt is, staat overigens te koop. Melnitsjenko heeft onlangs een nóg duurder exemplaar gekocht, voor het duizelingwekkende bedrag van 450 miljoen euro.

De 44-jarige zakenman heeft een geschat vermogen van 11 miljard dollar. Hij heeft een eigen Boeing 737 en bezit villa’s in onder meer Groot-Brittannië en Frankrijk. De Rus werd op 21-jarige leeftijd mede-oprichter van de MDM Bank, die in tien jaar tijd uitgroeide tot een van Ruslands grootste private banken.