Nieuws/Binnenland
1277482
Binnenland

’Internet’ verpest topless zonnen voor vrouwen

Veel Nederlandse vrouwen zijn er gék op: topless zonnen. Toch durft 41 procent van de liefhebbers het niet. Ze zijn bang dat beelden van hun borsten op internet belanden.

Driekwart van een groep ondervraagde vrouwen gaf aan wel eens topless te hebben gezond. Toch kiezen veel dames ervoor hun bovenstukje aan te houden. Dat er een foto van hun voorgevel online komt, is de vaakst genoemde reden voor het niet topless zonnen. Dat blijkt uit een enquête onder 500 vrouwen door LotteLust.

Schaamte voor de borsten was slechts voor zes procent van de dames de belangrijkste reden om hun voorgevel te bedekken.

’Met het idee dat iedereen beschikt over een smartphone en dus stiekem foto’s kan maken, voelen vrouwen zich niet vrij om topless te gaan zonnen’, concludeert de website.

Wanneer andere vrouw haar bovenstukje uittrekt, zou een derde van de vrouwen zich gesteund voelen dit ook te doen. Toch kiest een deel ervoor alleen in het buitenland zonder bovenstukje op het strand te liggen.

Volgens de website is topless zonnen een taboe aan het worden en wordt het lichaam van de vrouw steeds vaker geseksualiseerd. ’Twee zorgwekkende ontwikkelingen die slechte invloed kunnen hebben op jonge vrouwen.’ Toch lijkt dit in Nederland niet erg te spelen, aangezien een overgrote meerderheid van de ondervraagde dames aangeeft geen enkel probleem te hebben met blote borsten in de zon. Eén op de vijf gaf aan topless zonnen in het openbaar ongepast te vinden.