Nieuws
1277534
Nieuws

Frank Ocean loopt binnen met nieuw album

Frank Ocean heeft nu al een miljoen dollar (897.300 euro) verdient aan zijn nieuwste album, Blonde. Dat ligt pas twaalf dagen in de schappen.

De winst zou enorm zijn voor de zanger omdat hij het langverwachte album via zijn eigen onhankelijke label Boys Don't Cry. Daarvoor moest hij wel tegemoet komen aan de contractuele afspraken die liepen met Def Jam en Universail, dus lanceerde hij voor Blonde een visueel album, Endless.

Volgens Forbes zou Frank Ocean slechts iets meer dan de helft verdiend (550.000 dollar) als hij Blonde direct had gelanceerd via een van de platenmaatschappijen. Daar zou hij dan nog deel van af moeten staan als die bedrijven een voorschot hadden gedaan voor de productie.

Nu zou Ocean tussen de vijf (4,49 euro) en zeven dollar(6,28 euro) verdienen per verkocht album, terwijl dat via een platenmaatschappij slechts tussen de anderhalf (1,35 euro) en twee dollar (1,79 euro) was geweest. Voor elke verkochte kopie op iTunes krijgt hij nu bijna tien dollar (8,98 euro).

Fans van Frank Ocean hebben lang moeten wachten op nieuwe muziek. Op 20 augutus kwam Blonde eindelijk uit, vier jaar na zijn debuutalbum Orange.