Nieuws
1277544
Nieuws

Vikander en Fassbender bang voor elkaar

Geliefden Alicia Vikander en Michael Fassbender vonden elkaar behoorlijk intimiderend op de set van The light between oceans, waar de vonk oversloeg. ,,Haar honger maakte mij bang.”

Vikander (27) en Fassbender (39) zijn te zien in de The light between oceans van Derek Cianfrance (Blue Valentine), een film die in Venetië meedingt naar de prestigieuze Gouden Leeuw. ,,Ik was heel blij dat ik de rol kreeg, maar voelde me ook behoorlijk geïntimideerd”, vertelt de Zweedse actrice. ,,Ik bewonderde het talent van Michael al jaren en het vooruitzicht om tegenover hem te acteren maakte me wel nerveus. Ik wist dat ik alles zou moeten geven om me staande te houden tegenover zijn acteergeweld.”

Haar enorme inzet bezorgde Michael Fassbender op zijn beurt ook de zenuwen, vertelt hij in Venetië. ,,Ik herkende Alicia’s vastbeslotenheid om een gegeven kans met beide handen te grijpen en er dan compleet mee aan de haal te gaan. Kenmerkend voor acteurs die op het punt van doorbreken staan, wat voor mij ook nog niet zo heel lang geleden is.  Die honger die zij toonde was bijna angstaanjagend en maakte dat ik zelf ook op de toppen van mijn kunnen moest presteren.”

Blijkbaar is het toch nog goed gekomen, want sinds de opnamen van The light between oceans zijn de twee een stel. Fassbender speelt in de film een vuurtorenwachter, Vikander zijn jonge vrouw Isabel. Kort na de Eerste Wereldoorlog leven zij volkomen geïsoleerd op een eiland, waar Isabel kort achter elkaar twee miskramen krijgt.

Als het echtpaar een baby levend redt uit een aangespoelde roeiboot, besluiten ze die gebeurtenis niet te rapporteren en het gevonden meisje op te voeden als hun eigen kind. Een discutabele keuze, ingegeven door een intens verlangen. Waarna de waarheid als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt.

Volg onze verslaggever Marco Weijers live vanuit het Filmfestival in Venetië.