Nieuws/Binnenland
1277565
Binnenland

Wilders wijst NCTV op ’oorlogsverklaring’

Geert Wilders

Geert Wilders

Den Haag - PVV-leider Wilders heeft bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een melding gedaan van bedreiging door een organisatie van radicale moslims in Indonesië.

Geert Wilders

Geert Wilders

Die plaatste donderdag een reactie online op het verkiezingsprogramma van de PVV. De standpunten daarin zijn een ’oorlogsverklaring aan de islam’, zo schrijft de organisatie Hizb ut Tahrir, die volgens Wilders qua omvang ’stadions kan vullen’.

Vrijbrief

Volgens de PVV-voorman zijn die bewoordingen voor de islam een vrijbrief om iemand te vermoorden. De Nederlandse tak van de organisatie Hizb ut Tahrir verspreidde eerder al een soortgelijke reactie op het PVV-verkiezingsprogramma.

„Het laat in alle onbeschaamdheid diens haat jegens de islam en de moslims zien en verklaart openlijk en expliciet dat ze de Koran willen verbieden, scholen willen sluiten en islamitische symbolen willen verbieden”, schrijft de organisatie over het concept-verkiezingsprogramma van de PVV. „Aldus heeft het de oorlog aan islam verklaard, evenals de bereidheid om de moslims die vasthouden aan hun religie, identiteit en credo, op te willen sluiten, onder het mom van het bestrijden van radicalisme.”

Koel

Wilders blijft er koel onder. „De islam heeft ons de oorlog verklaard. Ik strijd voor vrijheid en zal dat blijven doen.”

Het bereik van de Nederlandse tak van de Indonesische organisatie is volgens de AIVD beperkt.