Nieuws/Binnenland
1277617
Binnenland

Marechaussee rolt handel op, Nederlanders gearresteerd

Drugs verstuurd met post

SCHIPHOL - De marechaussee heeft een drugslijn via postpakketten opgerold. Die kwam in beeld nadat de douane op Schiphol drugs had achterhaald in postpakketten met buitenlandse bestemmingen. Na onderzoek bleek dat de pakketten allemaal werden aangeboden bij postagentschappen in Noord-Holland.

Vier mannen tussen de 18 en 25 jaar uit Beverwijk en Heemskerk zijn begin augustus als verdachten van de drugssmokkel opgepakt, meldt de marechaussee donderdag op Facebook. In de pakketten zaten verschillende soorten drugs zoals cocaïne en xtc. Door de diversiteit en de omvang van de zendingen vermoedt de marechaussee dat het hier om een goed georganiseerde drugshandel ging.

Tijdens het onderzoek is een grote hoeveelheid postpakketten in beslag genomen. Die hadden bestemmingen over de hele wereld.

In Hillegom werd een loods doorzocht en daarin werd ruim 55 kilo aan harddrugs gevonden en in beslag genomen. Vanuit deze loods maakte de organisatie de drugspakketten verzendklaar, laat de marechaussee weten.

Ook deed het onderzoeksteam drie huiszoekingen waarbij ook computers en telefoons in beslag zijn genomen. Die worden nog nader onderzocht. In totaal is ruim 150 kilo voornamelijk harddrugs bij de bende ontdekt en afgepakt.

De vier verdachten zitten in voorarrest in afwachting van hun proces.