Nieuws/Binnenland
1277620
Binnenland

Duitse toeristen aangezien voor RAF-leden

MEDEMBLIK - Met veel vertoon zijn woensdagmiddag in Medemblik twee Duitse toeristen opgepakt. Gedacht werd dat het ging om voortvluchtige ex-RAF-terroristen.

Er was daarover een melding binnengekomen en hun uiterlijk leek op het signalement dat van de voortvluchtige terroristen was verspreid. Daarom rukte de politie groot uit naar de Vooroever, waar in totaal drie verdachten waren gezien, met onder meer een helikopter en verschillende politieauto's. Ook werd het gebied ruim afgezet.

De drie - twee mannen en een vrouw - gingen naar een vakantiehuisje in de buurt. Toen twee van hen de woning weer verlieten, greep de politie in. Een arrestatieteam hield het duo aan bij een supermarkt aan de Overleek in Medemblik.

Pas na onderzoek en overleg met de Duitse politie bleek dat het niet om terroristen ging, maar om Duitse toeristen. Ze zijn teruggebracht naar hun vakantieadres.

De politie laat donderdag weten nog steeds achter het grootschalige optreden te staan, maar betreurt het dat de drie onschuldige toeristen slachtoffer zijn geworden van het misverstand. Ze is nog met de Duitsers in gesprek.