Nieuws/Buitenland
1277624
Buitenland

Nieto tegen Trump: wij betalen niet voor muur

MEXICO CITY - President Enrique Peña Nieto van Mexico heeft tegen de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gezegd dat zijn land niet gaat betalen voor een muur bij de grens met de Verenigde Staten. Dat meldt Nieto op Twitter.

Trump wil dat er een muur tussen beide landen komt om een einde te maken aan de illegale immigratie. De Republikein wil de Mexicanen zelf laten opdraaien voor de bouwkosten.

Na het gesprek met Nieto zei Trump echter tegen Amerikaanse media dat de twee het wel over de muur hadden gehad, maar dat hij bij het gesprek niet met Nieto heeft besproken wie de kosten voor de muur gaat betalen.

Volgens Nieto zou hij verder Trump hebben geconfronteerd over de bedreigingen die de plannen van Trump voor Mexico vormen.

In een reactie op de tegenstrijdige berichtgeving liet de Democratische presidentskandidaat Hilary Clinton direct via Twitter weten dat Trump ,,gezakt zou zijn voor zijn eerste buitenlandse test''. ,,Diplomatie is niet zo makkelijk als het lijkt.'' Ook beschuldigen de Democraten Trump van leugens over zijn reis naar Mexico. Sarcastisch noemen ze hem in een online video de ,,Geweldige Onderhandelaar.''

Overigens lijkt Trump niet onder de indruk te zijn van de woorden van Nieto. In een speech, woensdagnacht in Arizona zei hij over de kosten van de muur tussen Mexico en Amerika: ,,Zij gaan betalen. Geloof mij, honderd procent. Ze weten het nog niet, maar zij gaan betalen.''