Nieuws
1277631
Nieuws

Lenovo vindt tablet opnieuw uit

De Yoga Book

De Yoga Book

BERLIJN - Voor aanvang van de elektronicabeurs IFA in Berlijn heeft Lenovo een tal van nieuwe prudcten onthult. Meest opvallend is de nieuwe tablet Yoga Book en de aanpasbare smartphone Moto Z Play, waarvoor de samenwerking is aangegaan met Hasselblad en JBL.

De Yoga Book

De Yoga Book

Yoga Book

De Yoga Book is een 2-in-1 tablet met een vast gedeelte dat zowel kan dienen als toetsenbord als schrijf- en tekengedeelte. Het is voorzien van een scharniersysteem waardoor je hem ook binnenste buiten kunt klappen als je alleen het tablet gedeelte nodig hebt. Wanneer er gewerkt moet worden, kan je de Yoga Book als laptop gebruiken.

Het virtuele toetsenbord zal voor veel mensen even wennen zijn, maar volgens Lenovo went dit binnen een uur. De tablet leert van jouw tikgedrag. Als het merkt dat je spatiebalk altijd laag aanslaat, dan kun je dit probleemloos blijven doen en toch een spatie op het scherm krijgen. Met een druk op de knop verdwijnt het toetsenbord en kun je een pen gebruiken om te schrijven of tekenen op nu lege vlak. Op het scherm verschijnt vlot de creaties.

Een groot aantal mensen schrijft nog het liefst op papier en daar heeft Lenovo ook een oplossing voor. Er wordt een notitieblokken meegeleverd en twee punten voor de pen (een fungeert als stylus, de ander als pen). Leg het blokje op het vlak en maak gewoon de aantekeningen met inkt. De tekst wordt automatisch opgeslagen in de Yoga Book. Het blokje kun je zelf aanvullen met eigen papier en ook voor de pen kan een gewone inktvulling gebruikt worden.

De de Android-versie van de Yoga Book is in september verkrijgbaar voor €499. De Windows-versie is wat duurder met € 599. Het verschil tussen beide modellen zit hem vooral in de licentie van Microsoft waar Lenovo voor moet betalen. Yoga Book is voorzien van een 10,1" 1920 bij 1200 full HD scherm, Intel Atom X5 processor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslag. De accu gaat 15 uur mee.

Moto Z Play

De Moto Z Play valt op door zijn lange batterijduur, 50 uur, en zijn magnetische achterkant. Deze kun je voorzien van een stijlvolle frontje, maar daar blijft het niet bij. Lenovo gaat de samenwerking aan met verschillende partners voor de zogenoemde Moto Mods. Zo is voor de opklikbare camera de bekende fotografiemerk Hasselblad aangetrokken.

De Moto Z Play bestaat uit een dun, licht ontwerp met een aluminium frame en glazen achterkant. Mocht de accu na 50 uur leegzijn, dan is het toestel met de TurboPower tot 9 uur op te landen binnen 15 minuten. Verder biedt het toestel een 2.0 GHz octa-core processor, een 5.5" 1080p HD Super AMOLED display en 3GB RAM-geheugen. De ingebouwde camera is 19 megapixel. De Moto Z Play is in september beschikbaar vanaf € 449.

De Hasselblad True Zoom bevat 10x optische zoom en een Xenon flitser waarmee goede foto's gemaakt kunnen worden. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om te schieten in RAW-formaat, wat zorgt voor nog meer controle en flexibiliteit. Deze Moto Mod kost nog eens €249 extra. Er zijn ook Mods voor een extra speaker (samen met JBL), extra accuzuur van 22 uur en een beamer waarmee je beelden kunt projecteren op de muur.

Yoga 910 en Miix 510

Verder toonde Lenovo tijdens het evenement de Yoga 910 (€1499). Deze is verkrijgbaar met zowel een 4K als full HD scherm en is voorzien van een vingerafdrukscanner om snel in te loggen. De tablet Miix 510 (€699) wordt geleverd met een los te koppelen toetsenbord en een stylus. Beide producten worden in oktober verwacht.