Nieuws/Buitenland
1277650435
Buitenland

Jongetje (2) in Texas schiet zichzelf in hoofd en overlijdt

WACO - Een tweejarige jongen is in de Amerikaanse staat Texas om het leven gekomen nadat hij zichzelf had verwond met een vuurwapen. De jongen had het wapen gevonden in de rugtas van een familielid. Volgens de politie in de stad Waco, waar het tragische ongeval plaatsvond, liep het kind een hoofdwond op en overleed hij in het ziekenhuis.

Onderzoekers gaan ervan uit dat het een noodlottig ongeluk betreft. De eigenaar van het vuurwapen, volgens lokale media de oom van het slachtoffer, sloeg na het het voorval op de vlucht. Ook nam hij het wapen mee. Later keerde hij terug en werd aangehouden. De man wordt ervan verdacht met bewijsmateriaal te hebben geknoeid.

Dergelijke vuurwapenincidenten met dodelijke afloop vinden vaker plaats in de Verenigde Staten. Volgens belangenorganisatie According to Everytown For Gun Safety, die strijdt voor strengere wapenwetgeving, zijn dit jaar 111 mensen omgekomen bij „onbedoelde schietpartijen” door Amerikaanse kinderen. Tussen 2015 en 2020 zouden er 765 doden zijn gevallen en raakten er volgens de organisatie meer dan 1500 mensen gewond.