Nieuws/Binnenland
1277660
Binnenland

Gesprek van de dag: donderdag 1 september

'Waar bemoeien ze zich mee?'

AMSTERDAM - Het actieplan voor een verplichte kilometerheffing in alle Europese lidstaten wekt in Nederland veel woede op. Verder: Nog tien mannen staan met hun foto op politie.nl omdat ze nog worden gezocht voor ongeregeldheden na de bekerfinale in de Kuip dit voorjaar. En: details over de eerste dagen na de ramp met MH17 zijn openbaar gemaakt. Lees alles om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

  • Nog tien verdachten van de ongeregeldheden na de bekerfinale in de Kuip dit voorjaar hebben zich nog niet gemeld bij de politie, ook al staan ze met hun foto op politie.nl. Vier verdachten hebben zich wél gemeld. Bekijk de beelden en lees verder. 
  • Alle vijf de arrestanten op Bonaire die verdacht worden van betrokkenheid bij de brute woningoverval en de moord op de uit Nederland afkomstige agent Ferry Bakx hebben de Venezolaanse nationaliteit. De Venezolaanse afkomst een pikante wending. Lees verder.

 

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

  • Alle Europese lidstaten moeten een kilometerheffing invoeren, vindt de Europese Commissie, die deze draconische maatregel in een actieplan voor schoner vervoer heeft verwerkt. Het Brusselse plan werd tijdens de zomervakantie stilletjes naar buiten gebracht, maar levert in Nederland in elk geval een stroom aan negatieve reacties op. De VVD veegde het plan al van tafel, maar ook burgers willen er niets van weten "Waar bemoeien ze zich mee?", vragen Telegraaflezers zich hardop af. "Knettergek", schrijft een andere boze lezer. Lees verder en praat mee.
  • Is het echt zo erg gesteld met de veelbesproken 'wurgcontracten' van zorg door de zorgverzekeraars? In een onderzoek wordt aan 25.000 zorgverleners gevraagd hoe die contractering nu precies verloopt. Lees verder. Lees verder.

 

 Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

  • Bijna 70 procent van de migrainepatiënten met een baan wil tijdens een ziekmakende pijnaanval op het werk het liefst naar huis vluchten, om er weg te kruipen. Nederland telt richting 2,5 miljoen mensen met migraine-(achtige) malaise. Lees verder.
  • ,,De gebeurtenis zal veel emoties losmaken gezien het hoge aantal (Nederlandse) slachtoffers.... Indien er kinderen onder de slachtoffers zijn zal dat de emoties doen oplopen.....Indien sprake is van het neerhalen van het vliegtuig zal dit tot een extra schok leiden, zeker als dit opzettelijk is gebeurd.'' Dat is te lezen in verslagen van Nederlandse topambtenaren na de ramp met MH17. Lees verder.

 

Wat kun je vandaag volgen?

 

  • Danny Blind verrast donderdagavond met de opstelling van Oranje voor het oefenduel tegen Griekenland. Zo is Riechedly Bazoer uit het basiselftal gehaald. Lees hier de vermoedelijke opstelling.

Wat raden wij verder aan?

 

  • „Er is geen ruimte voor naïviteit. We moeten ontzettend goed opletten.” Dat zegt korpschef Erik Akerboom in een reactie op de forse reeks corruptieschandalen binnen de Nationale Politie. De politie wordt kwetsbaarder voor corruptie door de groeiende omvang van data binnen de organisatie. Lees meer of lees het premium verhaal.