Nieuws/Buitenland
1277693
Buitenland

Twee agenten neergeschoten in Kopenhagen

KOPENHAGEN - Bij een schietpartij in de wijk Christiania in Kopenhagen zijn woensdagnacht twee agenten en een burger gewond geraakt. De schoten vielen rond middernacht bij een routinecontrole in de zelfverklaarde vrijstad, zo meldt de Deense politie op Twitter.

Eén agent werd geraakt in het hoofd, de andere agent in het been. De burger werd in het dijbeen geraakt. De politie heeft zelf geen schoten gelost. Volgens Deense media zou de agent die in het hoofd geschoten is, in levensgevaar zijn.

Na de schietpartij ontstond een klopjacht op de dader. De politie twitterde later dat een verdachte na een schotenwisseling was aangehouden. Hij zou in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht. De verdachte zou een bekende van de politie zijn en zich bezighouden met drugs.

Christiania is een vrijstaat die in de jaren zeventig ontstaan is. Wie de wijk binnenwandelt ziet borden ,,Je verlaat nu de Europese Unie''. Er wonen krakers, hippies, anarchisten, kunstenaars en andere mensen die zich weigerden te conformeren aan de huidige maatschappij. Binnen Christiania gelden eigen wetten en regels. Zo wordt er veel drugs gebruikt. Af en toe valt de politie Christiania binnen om softdrugs te verwijderen.