Nieuws/Buitenland
1279631308
Buitenland

Vijf gevallen coronavirus bij Britten in Frans skioord

Niet het chalet uit het verhaal.

Niet het chalet uit het verhaal.

CHAMONIX - Het nieuwe coronavirus uit China is geconstateerd bij vijf Britten die in een skioord in de Franse Alpen, Les Contamines-Montjoie, zijn geweest. Volgens de Franse minister van Gezondheid Agnès Buzyn, maken de patiënten, onder wie een kind, het goed en is er geen reden tot bezorgdheid.

Niet het chalet uit het verhaal.

Niet het chalet uit het verhaal.

De besmette mensen behoren tot een groep van elf Britten die eind januari samen in een chalet waren. Eén van hen was uit Singapore gekomen en die heeft het virus meegenomen uit Azië. De Franse autoriteiten zijn op zoek naar mensen die met hem in contact zijn geweest. In totaal zijn er elf gevallen van het vrius in Frankrijk geconstateerd.

Twee andere kinderen zijn ook onderzocht, maar bij hen is geen virus gevonden. Desondanks blijven twee scholen in de regio de komende week dicht en worden alle leerlingen onderzocht die mogelijk in contact zijn geweest met het kind dat het virus heeft opgelopen.

Bent u in Les Contamines-Montjoie of weet u meer? Dan komen wij graag met u in contact via Whatsapp (tel.nr. +31 6 13 65 0952) of mail naar [email protected].