Nieuws/Buitenland
1279838
Buitenland

Stelletje aangevallen in Hamburg

IS eist moord op Duitse tiener op

HAMBURG - De terreurorganisatie Islamitische Staat zegt verantwoordelijk te zijn voor de steekpartij op 16 oktober in Hamburg, waarbij de 16-jarige Victor om het leven kwam. De 15-jarige vriendin van de tiener werd door de dader in het water geduwd, maar raakte niet gewond.

Het Duitstalige onderdeel van persbureau Amaq, dat gelinkt is aan IS, schrijft: „Twee mensen werden gestoken door een soldaat van de Islamitische Staat op 16 oktober in Hamburg. De operatie werd uitgevoerd naar aanleiding van gesprekken om burgers van de coalitie aan te vallen”.

De jongen was op 16 oktober rond 22.00 uur met zijn vriendin van 15 op de Alsterufer, bij de Kennedybrug, toen zij van achter aangevallen werden door een man die herhaaldelijk op hen instak met een mes. Daarna duwde de dader het 15-jarige meisje in het water en verdween.

De politie wil nog niet bevestigen of de beweringen kloppen. Het bericht van Amak kon ook nog niet geverifieerd worden. De terreurorganisatie claimt vaker aanslagen via de eigen persdienst.