Nieuws/Binnenland
1279960
Binnenland

Vriend van 23-jarige automobilist: ’Hij zag lijkbleek’

’Doodrijder Tilburg was in paniek’

Bloemen op de plaats waar Bert (62) en Henriëtte (59) werden doodgereden.

Bloemen op de plaats waar Bert (62) en Henriëtte (59) werden doodgereden.

TILBURG - De 23-jarige autorijder die donderdagavond doorreed na een dodelijk verkeersongeval in Tilburg deed dat uit paniek. „Hij wist niet wat hij moest doen”, vertelt een vriend, tot wie de bestuurder zich na de botsing wendde, anoniem tegen De Telegraaf.

Bloemen op de plaats waar Bert (62) en Henriëtte (59) werden doodgereden.

Bloemen op de plaats waar Bert (62) en Henriëtte (59) werden doodgereden.

Kalm doet de vriend van de automobilist in de Tilburgse wijk Korvel zijn verhaal. De bestuurder stond donderdagavond plots bij hem op de stoep. Hij oogde nerveus, bangig. „Zijn gezicht zag er lijkbleek uit. Hij zei dat-ie een ongeluk had gehad en was weggereden. Hij kon niet eens echt vertellen wat er gebeurd was. Ineens was daar die klap. En toen, ja, toen wist hij niet wat hij moest doen.”

Een man die zijn hond uitliet, zag de bestuurder na de botsing over de Ruysdaelstraat rijden. „Hij hing met zijn hoofd uit het raam. Door de compleet verbrijzelde voorruit kon hij niets zien.” De twintiger parkeerde de zwaarbeschadigde Volkswagen Polo uiteindelijk in het Haverhof, in de buurt van waar zijn maat woont.

Tijdens het gesprek met de automobilist keek de vriend op zijn telefoon of media iets meldden over het ongeluk. Tot zijn grote schrik las hij dat twee personen ter plekke waren gestorven. Basisschooldocenten Bert (62) en Henriëtte (59) van der Veeken uit Rijen blijken later de slachtoffers te zijn.

De vriend: „Hij wist dat niet en was er kapot van. Ik probeerde hem te kalmeren. Mijn advies was: meld je bij de politie. Ze komen er wel achter dat jij in die auto zat. Daarna ging hij weg.” ’s Nachts, zes uur na het ongeval, meldde de doorrijder zich mede onder druk van diens familie bij de politie. Zijn broer van 20 zat toen al vast, omdat hij op papier eigenaar van de zwaarbeschadigde auto is. Beiden zitten op het politiebureau en worden verhoord.

Vanwege het grote aantal sporen verwacht de politie op korte termijn geen uitsluitsel te kunnen geven over de toedracht van het ongeval. Er is een grote hoeveelheid aan forensische sporen, beelden van camera's en mogelijke getuigen die gehoord moeten worden, laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Nooit meer feest