Nieuws
1279962
Nieuws

Europa wil aankoop alleen toestaan via pasjeskastje

Muur om webshop op smartphone

Brussel - Slecht nieuws voor iedereen die gewend is aan webshoppen met z’n smartphone. Vanaf 2018 moeten we alle internetaankopen afrekenen met een nieuw ’pasjeskastje’, omdat de Europese bankentoezichthouder dat veiliger vindt.

Terwijl half Nederland bijvoorbeeld vanuit de trein kleding koopt en vliegreizen boekt met z’n mobiele telefoon, heeft de in Londen gevestigde Europese Bank Autoriteit (EBA) besloten dat de kans op gesjoemel daarmee te groot wordt. Op verzoek van het Europese Parlement bedacht de EBA extra veiligheidsmaatregelen, omdat fraude met internetbetalingen in sommige landen, zoals Frankrijk, uit de hand dreigen te lopen.

Als het aan de EBA ligt, moeten online-aankopen boven de 10 euro daarom vanaf eind volgend jaar met een identificatie-apparaatje goedgekeurd worden. Dit betekent dat iedereen die via z’n mobieltje bijvoorbeeld boodschappen wil laten bezorgen door de supermarkt, straks een pasjeskast bij zich moet dragen. Ook internetbetalingen met creditcards dienen op die manier beveiligd te worden.

Lees verder: Webshops bang voor terugloop klandizie