Nieuws/Buitenland
1280602
Buitenland

Twee aardbevingen in Centraal-Italië

ROME - Centraal-Italië is woensdagavond door twee aardbevingen getroffen, waarvan de tweede flink krachtiger was dan de eerste. De eerste beving had een kracht van 5,4. De tweede kwam twee uur later met een kracht van 6,0, aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS. De bevingen vonden plaats op zo’n 70 kilometer van de stad Perugia, maar allebei werden ze gevoeld in Rome, ruim 150 kilometer verderop.

Beide bevingen vonden plaats op zo’n 10 kilometer diepte, betrekkelijk dicht bij het oppervlak voor een aardbeving. Het epicentrum lag in beide gevallen vlak bij het stadje Castelsantangelo, in de regio Marche. In het plaatsje met zo’n driehonderd inwoners is de stroom uitgevallen, aldus de burgemeester.

Volgens dagblad Corriere della Sera vluchtten veel mensen in Rome de straat op toen de aarde begon te schudden. Zeker twee mensen raakten gewond, maar vooralsnog zijn er geen meldingen van dodelijke slachtoffers, aldus de krant. De hulpdiensten maakten alleen melding van een enkele lichtgewonde. In Pescara, aan de oostkust, werd een voetbalwedstrijd tussen de thuisploeg en Atalanta Bergamo stilgelegd.

Schade is er wel. In sommige plaatsen dichtbij het epicentrum stortten gebouwen in. In Camerino kwam de kerktoren naar beneden. Enkele wegen zijn geblokkeerd door grote rotsblokken.

Hetzelfde gebied werd in augustus ook getroffen. Toen kwamen bijna driehonderd mensen om het leven. Die beving had een kracht van 6,2 en vond plaats op zo’n 5 kilometer diepte.