Nieuws/Binnenland
1280662
Binnenland

’Klungelige’ schutter coffeeshop vol in beeld

Amsterdam - De politie heeft beelden vrijgegeven van de man die op 27 september een coffeeshop aan de Kloveniersburgwal in het centrum van Amsterdam heeft beschoten.

’Wie herkent deze klungelige schutter?’, vraagt de politie via Facebook over de man die rond 04.15 uur op de coffeeshop Green Place in het centrum van Amsterdam schoot. Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe een man met een strakke, lichte broek en een blauwe trui met capuchon op een scooter zijn wapen trekt. Ondanks zijn goede vermomming, zou iemand de man kunnen herkennen.

„Het vuurwapen lijkt het niet te doen wat hij wil, want hij staat er enige tijd mee te klungelen”, aldus de politie. De man kijkt zelfs even in de loop van het geladen wapen om te kijken wat er aan de hand is.

Ook schrijft de politie dat de recherche hard werkt aan de reeks aan beschietingen van coffeeshops in de hoofdstad. Onderzocht wordt of er sprake is van ’criminele concurrentiebestrijding, of dat er conflicten spelen’.

Deze week werd de zevende coffeeshop in korte tijd in Amsterdam beschoten en gesloten. Eerder zei politiewoordvoerder Leo Dortland over de zoveelste beschieting tegen De Telegraaf: „Het is niet erg waarschijnlijk dat dit losstaande incidenten zijn. Er kan sprake zijn van afpersing van eigenaren, maar ook een doelbewuste poging om de concurrentie uit te schakelen. Het zijn de twee belangrijkste scenario’s waar we naar kijken”. Hij benadrukt dat het korps ’breed kijkt’ en nog meer scenario’s onderzoekt.

Later meer.