Nieuws/Binnenland
1280675
Binnenland

Vakantiegangers gestrand door noodweer

ARRECIFE - Enkele honderden Nederlandse toeristen zijn sinds dinsdag gestrand op de Canarische eilanden Lanzarote en Fuerteventura. Door aanhoudend noodweer op Lanzarote is een TUI-vlucht vol vakantiegangers die op weg was naar dat eiland niet verder dan Fuerteventura gekomen.

Volgens TUI gaat het om 173 passagiers. Hun toestel vertrok dinsdag vanaf Schiphol met bestemming Lanzarote maar door het slechte weer daar moesten ze de nacht in een hotel op het naburige eiland doorbrengen. Op Lanzarote zitten ongeveer evenzoveel Nederlanders vast die met hetzelfde toestel weer naar Nederland zouden vliegen.

Woensdagmiddag kregen de Nederlanders te horen dat de weersomstandigheden het nog steeds niet toelaten om te vliegen en dat ze nog een nacht in hotels moeten doorbrengen. ,,Het is heel uitzonderlijk dat dit zo lang duurt”, aldus woordvoerster Petra Kok TUI. ,,Het gaat om storm, onweer en slecht zicht. Dit is echt overmacht. Het is buitengewoon vervelend voor de reizigers maar de veiligheid gaat nu eenmaal boven alles.”

Morgen zal TUIfly volgens Kok voor de derde keer proberen naar de eindbestemming te komen. Onder de toeristen zijn veel ontevreden geluiden. Sommigen klagen over een verpeste vakantie. Gedupeerden luchten hun hart op Facebook: „Na zo’n 24 uur zitten we wederom vast op Fuertaventura. Het gaat waarschijnlijk nog uren duren, behalve als we met de ferry zouden gaan.”