Nieuws/Binnenland
1280733
Binnenland

Gesprek van de Dag: woensdag 26 oktober

Crisis bij PSV na bekerdebacle

Crisis in Eindhoven na de uitschakeling van PSV in het bekertoernooi. Verder: raddraaiers in het openbaar vervoer moeten worden aangepakt, dichte mist in de ochtendspits en de 'Rijdende Rechter' staat vandaag zelf voor de rechter.

Wat heb je vannacht gemist?

 

  • Donald Trump heeft opgeroepen tot een onderzoek naar de rol van president Barack Obama bij het mailgedrag Hillary Clinton toen ze minister van Buitenlandse Zaken was. Lees meer.
  • Het geweld door raddraaiers in het openbaar vervoer moet met twintig procent worden teruggedrongen. Dat is dinsdag op het ministerie van Veiligheid en Justitie afgesproken in een besloten overleg tussen NS, stads- en streekvervoerders, vakbonden en overheden. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

  • De Tweede Kamer bespreekt vandaag met premier Mark Rutte het strafrechtelijk onderzoek naar het neerschieten van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne. Lees meer.
  • De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft in strijd met Europese regels vorig jaar onderhands een vergunning gegeven aan kansspelaanbieder De Lotto. Lees meer.
  • Geneeskundestudenten willen een stagevergoeding voor als ze coschappen lopen. Ze pleiten voor circa 300 euro per maand. De Staat moet dat betalen. Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

  • Donkere wolken pakken zich samen boven Eindhoven. PSV ligt uit de KNVB-beker. De landskampioen ging dinsdagavond op het Kasteel lelijk onderuit tegen Sparta. De Rotterdammers waren met 3-1 te sterk. Lees meer.
  • Automobilisten moeten woensdag in de ochtendspits op veel plaatsen rekening houden met dichte mist. Plaatselijk kan er zeer dichte mist ontstaan met gevaarlijke situaties voor het verkeer. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

 

  • Televisierechter mr. Frank Visser, tegenwoordig bemiddelend bij burenruzies voor SBS, wordt vandaag voor de verandering zèlf voor de rechter gesleept. Lees meer.
  • Het OM wijst de schadeclaims af die 40 Marokkanen tegen Geert Wilders hebben ingediend. Zij eisen elk 500 euro vanwege de 'minder Marokkanen'-uitspraak die de PVV-leider in 2014 deed. Lees meer.
  • De traditionele gemeenteraad met leden die één keer in de vier jaar worden gekozen, voldoet niet meer. De huidige onvrede over politici en de maatschappelijke polarisatie, roepen om een nieuwe democratie, schrijft Trouw vandaag. Lees meer.

Het laatste nieuws volg je ook vandaag gewoon hier, op telegraaf.nl. Volg ons ook via Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat als 'detelegraaf'. Fijne dag!