Nieuws/Buitenland
1280746
Buitenland

Folteringen in ’horrorhuis’ in Duitse Höxter

’Martelpaar’ laat gezicht zien

Het ’horrorhuis’ in Höxter.

Het ’horrorhuis’ in Höxter.

PADERBORN - Het Duitse 'martel-echtpaar’ Angelika W. (47) en Wilfried W. (46) is woensdag voor het eerst voor een rechter verschenen. Het inmiddels gescheiden duo wordt verdacht van het vasthouden en folteren van meerdere vrouwen. Zeker twee vrouwen (33 en 41 jaar) zouden in de handen van het stel zijn gevallen en doodgemarteld.

Het ’horrorhuis’ in Höxter.

Het ’horrorhuis’ in Höxter.

Bij de rechtbank in Paderborn schermde Angelika haar gezicht af met een grote roze ordner. Haar ex-man stapte zonder afscherming de zaal binnen. De twee zaten in hetzelfde beklaagdenbankje, met een beveiliger tussen hun in. Er is veel mediabelangstelling voor de gruwelzaak.

Volgens Duitse media zouden de verdachten de slachtoffers niet alleen hebben mishandeld, maar ook afgeperst. De onderzoekers van justitie stuitten op zo'n 100.000 euro die afkomstig zou zijn van slachtoffers. Op de eerste procesdag werd de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Bij een huiszoeking in het horrorpand werden ongeveer twintig mobiele telefoons gevonden, zowel eigendom van slachtoffers als van de vermoedelijke daders. Een van de telefoons is van een van de twee doodgemartelde vrouwen. Na haar dood zijn nog sms'jes met het toestel verstuurd om haar verdwijning te maskeren.