Nieuws
1280752
Nieuws

Nieuwe Opel Insignia komt er aan

Opel Insignia

Opel Insignia

Over een kleine twee maanden stelt Opel de nieuwe generatie Insignia voor. De auto wordt langer, breder en lager dan het bestaande model en zal door Opel hoger in de markt worden gezet.

Opel Insignia

Opel Insignia

Opel legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe editie, getuige deze foto's van een gecamoufleerde vijfdeurs Insignia. De hier afgebeelde variant is de vijfdeurs liftback, die met de toevoeging Grand Sport op de markt komt. Een sedan en een stationwagon onder de naam Sports Tourer komen ook weer beschikbaar, net als een sportief topmodel onder de naam OPC.

De Insignia wordt een forse auto. De lengte neemt tot 4,90 meter toe. In de breedte bedraagt het verschil slechts enkele millimeters, terwijl de hoogte juist afneemt. Mede door de wielbasis met liefst 9,2 cm te laten toenemen en de zitpositie te verlagen claimt Opel meer interieurruimte op de eerste en tweede zitrij.

Premium

De Duitsers geven aan dat het interieur luxer afgewerkt wordt en rijker aangekleed is dan voorheen. Volgens het merk voldoet de afwerking nu aan het niveau van de premiummerken. DOpel kiest er ook voor om de Insignia hoger in de markt te zetten. De grote middenklasser valt niet langer midden in het D-segment, het model schuift een halve klasse op en opereert voortaan op het instapniveau van het E-segment.

De 175 kg lichtere Insignia wordt in zijn definitieve jasje in maart 2017 getoond op de Autosalon van Genève en gaat halverwege volgend jaar in de verkoop.

LEES MEER DETAILS OP WWW.AUTOVISIE.NL