Nieuws
1280759
Nieuws

Duurste kerstcatalogus ’goedkoper dan ooit’

Amsterdam - Wie zijn dierbaren in de decembermaand eens goed in de watten wil leggen en een beetje geld over heeft, kan dit jaar meer dan ooit terecht bij Neiman Marcus. De kerstcatalogus van de luxewinkel wordt door een expert bestempeld als ’de meest democratische in de geschiedenis van het bedrijf’.

Neiman Marcus, dat zijn ’Christmas Book’ dit jaar voor de negentigste keer uitbrengt, moet wel goedkopere artikelen aan de man brengen, want aan alleen de rijken wordt niet genoeg verdiend. Al vier kwartalen op rij daalt de omzet, en in september maakte de winkel een kwartaalverlies bekend van $407,2 miljoen (€372,8 miljoen).

Het goedkoopste product uit de catalogus, een zakje met zes sneeuwvlokvormige marshmallows, is met $10 goedkoper dan de catalogus zelf. Die kost $15 – maar is online gratis te bekijken. En zo is 40% van alle artikelen in de catalogus nog ’billijk geprijsd’, ofwel onder de $250.

Daarboven loopt het snel op: een met robijn en diamant ingelegd horloge van Chanel voor $93.000, een collectie klassieke kinderboeken voor $100.000 of een eenmalige figurantenrol in de Broadwayshow Waitress. Dat laatste heeft een prijskaartje van $30.000.

Vakanties biedt Neiman Marcus ook aan: een weekje op drie landgoederen op het Engelse platteland voor $700.000, maar dan krijgt u er ook een helikoptervlucht naar een kasteel bij. En wilt u voortaan zelf beslissen wanneer u op reis gaat en waarheen, dan kan dat ook: het duurste item uit de catalogus is een Cobalt Vakyrie-X-privévliegtuig. Met roze-gouden buitenkant. Kosten: $1,5 miljoen.