Nieuws/Buitenland
1280781
Buitenland

Trump: Derde Wereldoorlog breekt uit als Clinton wint

Volgens Donald Trump breekt er een Derde Wereldoorlog uit als zijn rivale Hillary Clinton de verkiezingen wint. De manier waarop Clinton het Syrische conflict wil aanpakken is volgens Trump levensgevaarlijk.

Dat zei hij dinsdagavond in een interview met persbureau Reuters.

„Als het aan Clinton ligt komt het aan op een bewapende confrontatie met Syrië en Iran. Dat zal leiden tot een clash met Rusland en dat is een nucleaire macht. Die praten niet, zoals andere landen dat doen, maar gebruiken wapens. We zullen eindigen met een Derde Wereldoorlog als we luisteren naar Hillary Clinton. Wat we moeten doen is ons alleen richten op de Islamitische Staat,”, denkt Trump.

Clinton stelde eerder voor om boven Syrië een no-flyzone in te stellen en op de grond veiligheidszones. Die maatregelen zouden bescherming moeten bieden aan burgers, maar volgens analisten kan dat tot een direct conflict leiden met Russische gevechtsvliegtuigen die boven Syrië actief zijn.

Reactie Clinton

Het team van Clinton heeft inmiddels gereageerd op de uitlatingen van Trump. „Nogmaals praat Trump de woorden van Poetin na en bespeelt hij de angsten van de Amerikanen. Dat terwijl hij weigert om een eigen plan op tafel te leggen om IS te verslaan of om de humanitaire crisis in Syrië te bedwingen.”