Nieuws/Buitenland
1280803
Buitenland

Kinderen aan dood ontsnapt, ouders komen om

Ramp-attractie pas gecheckt

Coomera - De attractie in het Australische themapark Dreamworld, die dinsdag aan vier mensen het leven kostte, blijkt een maand geleden door de jaarlijkse veiligheidskeuring te zijn gekomen. Dat laat de eigenaar van het park woensdag weten aan persbureau Reuters.

„De check werd volgens de regels uitgevoerd door externe specialisten”, laat de organisatie van het park weten in een verklaring. Hoe het kan dat een ritje in de Thunder River Rapids Ride dinsdag voor vier volwassenen fataal afliep, is dus vooralsnog een raadsel.

Het ging mis bij de wildwaterbaan tijdens het optakelen van het ronde zespersoons bootje op de transportband van de attractie. Alle zes inzittenden werden uit het bootje geslingerd. De slachtoffers zijn twee mannen en twee vrouwen van tussen begin dertig en begin veertig jaar.

Een 10-jarige jongen en een 12-jarig meisje, die ook in het bootje zaten, ontsnapten aan de dood. Volgens een Australische politiecommissaris is het 'bijna miraculeus' dat de twee vrijwel ongedeerd zijn. Een ooggetuige vertelde op de Australische tv: „Ze zaten aan boord te schreeuwen, terwijl hun moeder onder vast zat. Ik praat liever niet over wat ik zag.”

Premier Malcolm Turnbull zei dat er een grondig onderzoek komt naar de oorzaak van het ongeval. Het park is na het het ongeval voor onbepaalde tijd gesloten.

Dreamworld is een groot themapark in Coomera, bij Brisbane, aan de Australische Gold Coast met meer dan vijftig achtbanen en attracties. De attractie Thunder River Rapids Ride is overigens geschikt voor bezoekers vanaf twee jaar. Op de baan, die ook een vrije val kent, worden snelheden tot 45 kilometer per uur bereikt.