Nieuws
1280851
Nieuws

Column Catherine Keyl

'Mannen zien vrouwen nog altijd als lustobject'

Laten we nou met z'n allen niet denken dat het gedrag van Trump, de pussygrijper, in Nederland niet voorkomt. Zo'n twintig jaar heb ik over de hele wereld gereisd met mannen en ik kan jullie verzekeren dat na een paar wijntjes de vreemdste teksten naar boven komen. Natuurlijk niet bij alle mannen. Maar omdat de wijn vaak deed vergeten dat ik er als vrouw bijzat, hoorde ik de ongelooflijkste uitspraken.

Laat ik het maar even op z'n Hollands zeggen: veel mannen zien vrouwen als lustobject. Ze moet haar mond houden en vooral niet zeuren. In een café kreeg ik eens een discussie met een man die handtastelijk werd. Hij legde me uit, dat je als vrouw gewoon heel blij moet zijn als je lastiggevallen wordt. 'Dan ben je namelijk niet lelijk, dus dat is eigenlijk een compliment,' zei hij. Over krom denken gesproken.

Het valt mij op dat jongere mannen, onder de veertig, veel meer vanzelfsprekend respect voor vrouwen hebben. Blijkbaar werpt een betere opvoeding toch z'n vruchten af. De generatie van Trump is het probleem.

Lees hier verder en praat mee over Catherine's column.